iso-27001
Iso 9001

Dutch Cloud: Het belang van een datacenteroplossing op eigen bodem

In een wereld waar digitale gegevens cruciaal zijn voor elke organisatie, wordt de keuze van waar deze data worden opgeslagen steeds belangrijker. i-Beheer® speelt in op deze behoefte met datacenteroplossingen die volledig in Nederland zijn gevestigd. Deze strategische keuze biedt bedrijven niet alleen toegang tot robuuste beveiliging en uitstekende infrastructuur, maar ook het belangrijke voordeel van datasoevereiniteit.

Het kiezen voor datacenters op eigen bodem geeft bedrijven de zekerheid dat hun gegevens onderworpen zijn aan nationale wet- en regelgeving, wat essentieel is in een tijd waarin de eisen rondom gegevensbescherming voortdurend veranderen. Bedrijven die gebruikmaken van de diensten van i-Beheer® weten dat hun data niet alleen fysiek veilig zijn, maar ook juridisch beschermd tegen buitenlandse invloed. Dit is bijzonder relevant gezien de groeiende bezorgdheid over de impact van buitenlandse overheden op gegevens die in andere landen worden opgeslagen.

De datacenterdiensten van i-Beheer® zijn ontworpen met strikte beveiligingsnormen in gedachten, denk hierbij aan onze ISO9001 en ISO27001 certificeringen. Het datacenter is 24x7x365 beveiligd, met een combinatie van fysieke en elektronische bewaking om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Daarnaast houdt een uitgebreid CCTV-systeem zowel binnen als buiten alles nauwlettend in de gaten houdt. Deze robuuste maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun data met een gerust hart kunnen onderbrengen. Naast beveiliging speelt stabiliteit een centrale rol in onze diensten. Het gebouw waarin het datacenter is gehuisvest, is ontworpen met brandvertragende staalconstructies die tot 350 minuten bescherming bieden. Dit wordt ondersteund door geavanceerde rookdetectie- en CO2-blussystemen. Continu toezicht op kritieke parameters zoals stroomverbruik zorgt ervoor dat de infrastructuur stabiel blijft, zelfs in noodsituaties.

Een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen, is de verwachte regelgeving. Het ziet ernaar uit dat de Nederlandse overheid binnen enkele jaren gaat verplichten dat minimaal 30% van de ICT-diensten afkomstig moet zijn uit Nederland. Dit onderstreept het groeiende belang van datacenters op eigen bodem. Met deze toekomstige verplichting in het achterhoofd, is het wellicht verstandig om nu al na te denken over het gebruik van onze één van onze oplossingen zoals Microsoft 365 backup, uitwijk, private cloud of rackspace.

Voor Nederlandse bedrijven betekent het kiezen voor onze diensten dat ze kunnen rekenen op een betrouwbare, veilige en soevereine oplossing voor hun databeheer. Met flexibele rackspace-opties, variërend van single units tot full racks, en hoge snelheidsverbindingen, biedt i-Beheer® alles wat bedrijven nodig hebben om hun digitale infrastructuur veilig te stellen in een steeds complexere wereld, en om voorbereid te zijn op de eisen van morgen.

Heeft u interesse of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0524-522252 of [email protected].

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved